Gezondheidsverklaring

 

 

Als je een rij-examen wilt aanvragen, moet je altijd eerst een Eigen verklaring of ook wel genoemd Gezondheidsverklaring invullen (te downloaden onderaan deze pagina). Hierop staan vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Als je één of meer van de tien vragen op deze verklaring met 'ja' moet beantwoorden, raden wij aan om eerst een Informatie-Eigen verklaring in te vullen en op te sturen. Dit is een 'gewone' Eigen verklaring, waarop je in de rechterbovenhoek 'Info' moet schrijven. Het is verstandig om de Informatie-Eigen verklaring op te sturen vóórdat je met rijlessen begint. Het CBR neemt je aanvraag dan alvast in behandeling, zodat je van te voren weet waar je aan toe bent.

Ook bij problemen tijdens de rijlessen:
Een Eigen verklaring insturen is ook aan te raden als tijdens de rij-opleiding bepaalde problemen steeds terugkomen. Deze kunnen verband houden met de stuurvastheid of bijvoorbeeld een vertraagde reactie op verkeerssituaties. Soms is dat het gevolg van oogafwijkingen of andere stoornissen die niet direct zichtbaar zijn. De aanpassingsdeskundige, die ook op dat gebied veel ervaring heeft, kan onderzoeken of een oplossing voor deze problemen te vinden is. De Eigen verklaring is verkrijgbaar bij de rijschool, je gemeente of het CBR. Deze stuur je op naar het CBR. Voeg daarbij een afschrift van de persoonsgegevens uit de gemeentelijke basisadministratie (voorheen het uittreksel uit het Persoonsregister) van de gemeente waar je staat ingeschreven. Voeg een brief toe waarin je kort de problemen weergeeft en beschrijft wat je wel en niet kunt.Vermeld in die brief tevens je telefoonnummer en eventueel naam en telefoonnummer van je rijschool.

Aantekening van je arts:
Op de Eigen verklaring moet een arts een aantekening plaatsen, waaruit de aard en de ernst van het gemelde blijkt. Het kan gebeuren dat er ondanks deze aantekening onvoldoende medische gegevens over je zijn. De arts van het CBR verwijst je dan naar een neuroloog, oogarts of andere specialist. Zodra alle medische stukken bij het CBR binnen zijn, bepaalt de arts van het CBR of er medische bezwaren zijn om veilig aan het verkeer deel te nemen. Als er medisch geen bezwaren zijn, wordt de aanpassingsdeskundige ingeschakeld. Het kan voorkomen dat het CBR je meedeelt dat je medisch niet geschikt bent om aan het verkeer deel te nemen. Dit komt in de praktijk echter maar zelden voor.

Online invullen

U kunt op Mijn CBR heel gemakkelijk een Gezondheidsverklaring kopen en invullen.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

13.05 | 08:45
Home heeft ontvangen 6
08.01 | 20:28
Eigen verklaring heeft ontvangen 1
Je vindt deze pagina leuk