De rijles

Bij rijschool HLX heb je les van een vaste instructeur met dezelfde lesauto. In deze auto zal ook jouw examen gereden worden. Al je vorderingen worden netjes bijgehouden op een instructiekaart. Hier staat precies op welke onderdelen van het autorijden je al beheerst. De rijles start vanaf je huisadres, school, werk of op een andere plek binnen het werkgebied (Breda en omstreken).

De rijopleiding voor het autorijbewijs is doorgaans je eerste echte rijopleiding en/of ervaring met het deelnemen aan het drukke verkeer op de openbare weg. Diverse wetten en regels moeten worden toegepast en verkeerssituaties dienen te worden opgelost.

De rijopleiding begint altijd met een proefles. Tijdens deze proefles maak je kennis met het lesvoertuig waarbij je de basishandelingen van het autorijden zult gaan leren. Er wordt gekeken naar je leerniveau, je ervaring in het verkeer en je kennis van de theorie. Aan de hand hiervan zal de rijinstructeur samen met jou een stappenplan maken om je te begeleiden op weg naar je rijbewijs.

Na ongeveer drie kwart van de rijopleiding kun je bij het CBR een tussentijdse toets (TTT) afleggen. Hiermee kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres en doe je alvast ervaring op hoe het is om straks op examen te gaan. Het afnemen van een tussentijdse toets verhoogd de kans op slagen bij het echte examen.

De rijopleiding wordt afgesloten met het praktijkexamen. Als je hiervoor slaagt kun je bij het gemeentekantoor je rijbewijs gaan aanvragen.

Voordat je op praktijkexamen kunt gaan moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Tijdens de rijlessen zal hier ook veel aandacht aan worden besteed.

Hoeveel rijlessen nodig zijn om te kunnen slagen voor het praktijkexamen verschilt per cursist. Gemiddeld volgt in Nederland iemand tussen de 25 en 50 uur rijles voordat hij/zij op examen gaat. Minder dan 25 uur rijles is doorgaans niet reëel, uitzonderingen daargelaten, om een goede kans van slagen te hebben. Uiteindelijk bepaalt de rijinstructeur in overleg met jou of jij er klaar voor bent om op examen te gaan.

 De lesauto

Bij rijschool HLX wordt er gereden met de Volkswagen polo 1.2 TDI bluemotion. De auto voldoet aan de door CBR verplichte eisen. In de auto is een navigatiesystemen aanwezig (is vanaf 1 september 2011 verplicht). De auto is voorzien van winterbanden in de winter periode voor een nog betere veiligheid onderweg. Tevens wordt er in de auto NIET gerookt.

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

13.05 | 08:45
Home heeft ontvangen 6
08.01 | 20:28
Eigen verklaring heeft ontvangen 1
Je vindt deze pagina leuk